تعمیرات اتاق بار چگونه انجام می‌شود؟

تعمیرات اتاق بار، یکی از اقدامات اساسی در روند نگهداری از آن‌هاست؛ که باید بر روی اتاق بارهای دچار نقص و مشکل اجرا شود.

از آن‌جایی که برای اجرای تعمیرات اتاق بار، نیاز به رعایت تکنیک‌ها و استانداردهای مخصوصی است، در این مقاله تصمیم گرفته‌ایم تا مهم‌ترین نکات در این زمینه را بازگو کنیم.

اتاق بار

اتاق بار، یک اتاقکی است که بر روی خودروهای مخصوص حمل بار، سوار می‌شود. به عنوان مثال، احتمالاً این اتاق‌ها را بر روی کامیون‌ها و ماشین‌هایی نظیر وانت و … دیده‌اید. بار مورد نظر، باید در داخل این اتاق‌ها چیده شده تا حمل گردد. با توجه به شرایطی که هر محموله‌ی باری می‌طلبد، این اتاق‌ها در انواع مختلف و با امکانات گوناگونی ساخته می‌شوند.

اتاق بار، از ساندویچ پانل‌های مخصوص ساخته شده است. این پانل‌ها ویژگی‌های خاصی دارند. به عنوان مثال، آن‌ها باید از استحکام کافی برای تحمل وزن بار مورد نظر برخوردار بوده و هم‌چنین نباید در مجاورت شرایط جوی و مواد خاص دچار زنگ زدگی شوند. اغلب اتاق‌های بار، به سیستم‌های روشنایی و نورپردازی مجهز شده‌اند.

ساخت اتاق بار

تعمیرات اتاق حمل بار

ساخت یک اتاق بار، ساده نیست. در حقیقت با توجه به نوع خودرو و ابعاد آن، نوع بار مورد حمل و بسیاری موارد دیگر، می‌توان نسبت به طراحی و ساخت اتاق بار مناسب اقدام کرد. ناگفته نماند که هر اندازه که نکات استاندارد و محاسبات این چنینی را در هنگام ساخت اتاق بار، نادیده بگیریم، احتمالاً سریع‌تر با فرسودگی آن روبه‌رو شده و به تعمیرات اتاق بار، نیاز پیدا خواهیم کرد.

نکته‌ی دیگری که در ساخت اتاق بار برای خودروهای حمل بار، وجود دارد، اجرای امکانات برحسب نوع کاربرد اتاق می‌باشد. به عنوان مثال، خودروهایی که به حمل وسایل سنگین مشغول هستند، باید اتاقکی داشته باشند که استحکام آن در برابر تحمل فشار بسیار بالا باشد. و از آن‌جایی که کف اتاق بیش‌ترین فشار را بر خود وارد دارد، باید به این بخش از اتاق بار در چنین مواردی توجه ویژه داشت. یا مثلاً اتاق باری که بر روی خودروی حمل مواد غذایی فساد پذیر، دارو و لوازم آرایشی، نصب می‌گردد، می‌بایست دارای یخچال و تهویه‌ی مناسب برای جلوگیری از فساد این مواد باشد.

انواع اتاق بار

بسته به کالای مورد حمل، و هم‌چنین شرایط حمل و نقل آن خودرو، این اتاق‌ها باید ویژگی‌های مخصوصی داشته باشند. به عنوان مثال، اتاق بار برای خودروهایی که به حمل مواد غذایی فسادپذیر می‌پردازند، می‌بایست به یخچال مجهز شده باشد. در حالت کلی، بسته به بار مورد نظر، می توان انواع مختلفی از اتاق‌های حمل بار را در نظر گرفت. در ادامه، لیستی از اتاق‌های حمل بار آورده شده است.

تعمیرات اتاق بار و کامیون

تعمیرات اتاق حمل بار

از آن‌جایی که هر وسیله‌ای که ساخته می‌شود،‌ عمر محدودی دارد. در خصوص اتاق‌های بار نیز ممکن است بنا به دلایل زیادی مثل استفاده‌ی زیاد و یا استفاده‌ی نادرست از آن، اتاق، دچار فرسایش شود و یا امکان دارد که هر کدام از امکاناتی که بر روی اتاق قرار گرفته است، از عملکرد صحیح خود خارج شوند. بنابراین لازم است تا آن را تعمیرات کرده و مجدداً مورد استفاده قرار داد. تعمیرات اتاق بار، کمک می‌کند تا نقص و مشکل به وجود آمده در اتاق بار، مرتفع شده و بتوان از آن استفاده‌ی مجدد کرد.

بسیاری از برندها و صنایع فلزی هستند که در زمینه ی تعمیرات اتاق بار و کامیون مشغول به فعالیت هستند. آن‌ها می‌توانند اتاق بار را مجدداً برای کاربری دیگری بازسازی یا تغییر دهند. باید توجه داشت که در هنگام سفارش و ساخت، اتاق بار از استحکام کافی، ابعاد استاندارد و ایمنی لازم برخوردار باشد. در غیر این صورت، خیلی زودتر به تعمیرات نیاز پیدا خواهید کرد. و حتی گاهی رفع نمودن مشکلات ناشی از ساخت غیراستاندارد، به قدری هزینه‌بر خواهد بود، که اصللاً مقرون به صرفه نخواهند بود.

تعمیرات انواع اتاق بار (باری، سبک، سقف دار، سیار، یخچال دار)

همان‌طور که در قسمت‌های قبلی نیز اشاره کردیم، اتاق بار بسته به بار مورد حمل دارای امکانات مختلفی خواهد بود. بر این اساس، انواع اتاق بارهای سبک، سقف‌دار، سیار و متحرک، دارای یخچال و بسیاری مدل‌های دیگر ساخته و اجرا می‌گردد. بنابراین هر یک از این مدل‌ها امکان نیاز به تعمیرات خواهند داشت. به عبارت دیگر، تعمیرات برای انواع اتاق بار می‌بایست اجرا گردد.

ناگفته نماند که مدل‌های مختلفی که برای انواع اتاق‌های بار وجود دارد، دارای امکانات و آپشن‌های مختلفی هستند که تعمیرات برخی از آن‌ها به صورت تخصصی امکان پذیر می‌باشد.

تعمیرات و سفارش سازی انواع اتاق بار
انواع یخچال کامیون زیر صفری

مواردی که اتاق بار نیاز به تعمیرات دارد

  • فرسودگی پانل‌ها و متریالی که برای ساخت اتاق بار به کار برده می‌شود.
  • مشکلات در سیستم روشنایی و نور در اتاق بار.
  • تخریب و فرسودگی رنگ اتاق بار.
  • خرابی قفسه‌های اتاق بار.
  • مشکلات مربوط امکانات جانبی اتاق بار (مانند سیستم تهویه، سیستم یخچالی و …)

چگونگی انجام تعمیرات اتاق بار

انجام تعمیرات بر روی اتاق بار خودروهای مختلف، استانداردهای خود را می‌طلبد. به عبارت دیگر بایدها و نبایدهایی است که رعایت آن‌ها در هنگام اجرای امور تعمیرات بر روی اتاق حمل بار الزامی می‌باشد.

برای اجرای انواع تعمیرات بر روی اتاق بار ماشین‌های مختلف، در گام اول می‌بایست اقدامات ایمنی لازم فراهم گردد. به عنوان مثال، برخی از این کارها در ادامه لیست شده‌اند.

  • نصب تابلوی اعلام در حال تعمیرات
  • استقرار خودرو در محل تعیین شده
  • فعال سازی ترمز دستی خودرو
  • قرار دادن گوه ایمنی در زیر چرخ‌های خودرو

در مرحله‌ی بعد می‌بایست با جک هیدرولیک، اتاق بار را در حد مورد نیاز برای تعمیر، بلند کرد.

مجدد باید اقدامات ایمنی برای جلوگیری از سقوط ناگهانی اتاق بار انجام گیرد. به صورتی که نگهدارنده‌های مناسب در هر سمت اتاق بار، قرار داده شوند. هم‌چنین در این مرحله، می‌بایست کلیه‌ی شرایط ایمنی برای کارهایی نظیر جوشکاری و … برقرار شود.

سپس بایستی تمام سیستم‌های باد و هیدورلیک خودرو به منظور عدم نشتی و وجود خطر بررسی گردد.

سپس اقدامات مربوط به تعمیر مورد نظر انجام می‌گیرد.

در نهایت با تکمیل تعمیرات لازم، بایستی خاتمه‌ی آن توسط تعمیرکار اعلام شده و پس از اطمینان از خروج تجهیزات و پرسنل از محل، باطری دستگاه منتقل شده و فرمان آزاد سازی نگه دارنده‌های ایمنی ارسال خواهد شد. در نهایت دستگاه تعمیر شده و آماده‌ی بهره برداری مجدد خواهد بود.

اخـبـار و مـقـالـات مرتبط

Related articles

نـظــرات کـاربـران

comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *