یکی از انواع پرکاربرد کامیون، کامیون اتاق دار است. وجود اتاقهای محکم در این کامیونها باعث میشود حمل بار در آنها از امنیت بالاتری برخوردار باشد.
تجهیزات مختلفی برای کامیون اتاق دار در نظر گرفته شده است. برای مثال برخی از این کامیونها دارای سیستم خنک کننده یا یخچال هستند؛ و توانایی حمل مواد فسادپذیر را دارند. اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری درمورد کامیون اتاق دار ها به دست بیاورید؛ در این مقاله با انواع کامیون اتاق دار و مزیتهای استفاده از آنها آشنا میشوید.
کامیونها
کامیونها از جمله وسایل نقلیه سنگین هستند. آنها برای حمل و نقل و ترانزیتهای جادهای مورد استفاده قرار میگیرند. از کامیون اتاق دار به عنوان ترابری کالاهای سنگین و همچنین ماشینهایی مانند آتش نشانی و … استفاده خواهد شد. این ماشینها در انواع مختلفی بر حسب ظرفیت، نوع چرخها، اتصال مخزن و … ساخته میشوند. مدل های مختلف کامیون در حمل کالاهای گوناگون کاربرد خواهد داشت. به طور متوسط کامیونها برای ترابری تا وزن ۳ الی ۶ تن مناسب هستند. اما شما می توانید متناسب با نیاز خود اقدام به تهیه ی یکی از آنها کنید. در ادامه با انواع مختلف کامیونها برحسب کاربردی که دارند، آشنا خواهید شد.
انواع کامیون بر اساس کاربرد
بر اساس نوع ماده و وسیلهای که برای حمل در کامیون اتاق دار قرار میگیرد، انواع مختلفی ساخته شده است. در ادامه، لیستی از مهمترین انواع کامیونها را آوردهایم.

- کامیون کمپرسی
تخلیه بار توسط کمپرس
مناسب برای حمل بارهای فلهای در ساخت و ساز
- کامیون خاور
مناسب برای حمل اثاثیه
ظرفیت در حدود ۳ تا ۶ تن
- کامیون اتاق دار
مجهز به اتاق
مناسب برای حمل امنتر وسایل و کالاها
- کامیون لبه دار
- کامیون تیغه دار
- کامیون کفی
- کامیون سقف دار
مناسب برای حمل اثاثیه و مبلمان
- کامیون اتاق دار با یخچال
مجهز به سیستم یخچال خنک کننده
مناسب برای حمل انواع مواد فساد پذیر
کاربرد در حمل انواع گوشت، مواد لبنیاتی و …
- کامیون تانکر (مخزن) دار
دارای مخزن بسته
- کامیون بونکر
دارای مخزن بسته
مناسب برای حمل سیمان و جامدات شکل پذیر
- کامیون میکسر دار
مخزن دار
مناسب برای میکس کردن مواد داخل مخزن
کاربرد در حمل وسایل ساختمانی
- کامیونت
- کامیون کشنده
- کامیون تریلی ترانزیت (برزنتی)
مناسب برای حمل بارهای سنگین و پلمپ کردن بار
کاربرد در بارهای گمرکی و صادراتی
- کامیون تریلی جامبو
از انواع تریلیهای چادری
- کامیون تریلی بوژی
معروف به هزار چرخ
مناسب برای جابهجایی بارهای فوق سنگین
دارای چرخهای زیاد برای توزیع فشار روی جاده
داشتن یا نداشتن اتاقک و همچنین ویژگیهایی مثل جنس اتاق و تجهیزات آن در هر کدام از این کامیون اتاق دار ها متفاوت خواهد بود. این تفاوت باعث میشود تا انواع مختلف برای کاربردهای گوناگون مناسب باشند. به عنوان مثال، جابهجایی مواد غذایی فسادپذیر در کامیونهای یخچال دار مناسب خواهد بود. این در حالی است که برای جابهجایی و بارگیری وسایل نقلیه باید به کامیونهایی مانند کامیون کفی متوسل شد.
کامیونهای اتاق دار

در حال حاضر، میتوان گفت که کامیون اتاق دار، یکی از مورد توجهترین و پرطرفدارترین انواع کامیونها هستند. همانطور که از نام این نوع کامیون پیداست، شاخص این کامیون اتاقی است که بر پشت آن سوار شده است. اتاق کامیون، بسیار ساده و جعبهای شکل است. در حقیقت بار، بر داخل این جعبه قرار میگیرد. به عبارت دیگر، اتاق کامیون، فضای بار را از کابین کامیون جدا کرده است. به همین جهت استفاده از این نوع کامیون ها موجب می شود تا در صورت باران آمدن و یا دیگر شرایط بد جوی، محموله شما کاملا سالم بماند.
تجهیزات مختلف در کامیونهای اتاق دار
در ساخت تجهیزات کامیون اتاق دار، از مواد مختلفی استفاده میشود. پرکاربردترین این تجهیزات، عبارتند از:
- تراک میکسر
- اتاق حمل کالا
- جرثقیل
- کفی
- پمپ بتن
- تانکر حمل مایعات
- آب پاش
- قیر پاش
- کمپرسی حمل مصالح
هر کدام از این تجهیزات، سبب خواهند شد تا کامیون اتاق دار با کاربردهای مختلف، ایجاد شود. به عنوان مثال، کامیونی که به تانکر حمل مایعات مجهز شده است، برای حمل و انتقال مواد مایع مانند روغن، بنزین و … مناسب خواهد بود.
انواع اتاق بار کامیون
اتاق بار، طراحی سادهای دارد. یعنی جعبهای که روی شاسی قرار گرفته و بار داخل آن جای میگیرد. اما از نظر دسترسی به محتویات این جعبه از طریق کابین، میتوان انواع مختلفی از اتاق بار را ایجاد کرد.

برخی از نمونههای کامیون اتاق دار، به گونهای ساخته میشوند که از کابین به اتاق دسترسی نخواهید داشت. در این حالت، اتاق بر روی شاسی سوار شده است. ساختار این کامیونها به صورت کاملاً دو تکه میباشد. این انواع کامیونها، میتوانند دربهایی از پشت و یا از بغل اتاق بار داشته باشند. نوع درب پشتی در این اتاق بار مرسومتر است. همانطور که روشن است، برای دسترسی به اتاق بار، باید از کابین راننده پیاده شد.
برخی از انواع دیگر کامیون اتاق دار، امکان دسترسی از سمت راننده را دارند. در این مدل از اتاقها، دربی در بین کابین راننده و اتاق بار قرار گرفته است. در این مدلها، به آسانی و بدون پیاده شده از کابین، میتوان به اتاق بار دسترسی داشت.
مزایای کامیون اتاق دار
کامیونهای اتاق دار، برای ذخیره و بارگیری وسایل، گزینهی بسیار مناسبی هستند. برخی از مزایای این کامیونها در ادامهی مطلب آورده شده است.
- بدنهی اتاقک کامیونها، فضای خوبی برای تبلیغات خواهد بود. با توجه به تردد این ماشینها در جادهها، نمایش تبلیغات میتواند تأثیرگذار باشد.
- درب عقب در اتاق بار، سبب میشود تا بارگیری و تخلیهی بار از این ماشینها سادهتر انجام گیرد.
- پوشیده بودن بار در فضای اتاق در این کامیونها، سبب حفاظت بیشتر از وسایل خواهد شد. در نتیجه حمل برخی مواد مانند تره بار، اثاثیه و … با کامیونهای اتاق دار، میتواند با حفاظت بیشتری انجام گیرد.
- با توجه به جثهی کامیون، اتاق بزرگتری نسبت به وانت بار قابل ساخت میباشد. و این امر به معنای در اختیار داشتن فضای ذخیره سازی بیشتر در کامیون اتاق دار است.

کاربرد کامیون اتاق دار
کامیونهایی که به اتاق بار مجهز شدهاند، گزینهی بسیار مناسبی برای حمل تره بار، مواد غذایی، مصالح ساختمانی و … هستند. پارامتری که برای حمل کالا توسط این خودروها باید سنجیده شود، بحث فساد مواد و ابعاد و وزن وسیله است. چرا که معمولاً اتاق بار این کامیونها ارتفاعی برابر با ۱.۵ متر دارد. و امکان بارگیری و حمل وسایلی با ارتفاع بلندتر از این مقدار وجود ندارد. در خصوص مواد فسادپذیر نیز، باید از کامیون اتاق داری استفاده شود که به یخچال مجهز شدهاند.
سوالات متداول درباره کامیون اتاق دار
- هزینه ساخت اتاق برای کامیون بر چه اساسی مشخص می شود؟
هزینه ساخت اتاق برای کامیون ها ارتباط مستقیمی با میزان مواد مورد نیاز برای ساخت آنها ، دارد - آیا می توان از فضای خارجی اتاق کامیون ها استفاده کرد؟
بله شما می توانید از این فضا در جهت قرار دادن پوستر های تبلیغاتی استفاده کرده و کسب درآمد کنید. - چگونه می توانیم برای وسیله نقلیه خود یک اتاق برای حمل بار سفارش دهیم؟
شما می توانید با ارتباط برقرار کردن با روابط عمومی شرکت شایان به راحتی برای وسیله نقلیه خود سفارش کاربری سازی بدهید.