پیش از اقدام به ساخت اتاق کامیون بهتر است با انواع و اقسام کامیون باربری و ویژگی های هرکدام آشنا شوید تا بتوانید مناسب ترین کامیون را انتخاب نمایید.
درباره کامیون باربری
در صورتی که یک تکنسین نبوده و با ویژگی ها و انواع کامیون باری آشنا نیستید، خواندن این مقاله می تواند بسیار برایتان کاربردی باشد. امروزه یکی از مهم ترین وسایل حمل و نقل که با استفاده از آن اقدام به باربری محموله های مختلف می کنند، کامیون باربری می باشد. شما می توانید با استفاده از این وسیله نقلیه اقدام به اسباب کشی به صورت داخل و یا خرج شهری اقدام کنید.

انواع وسایل نقلیه باربری
امروزه شما می توانید بر حسب نیاز و بودجه خود اقدام به تهیه یک کامیون باربری برای خود کنید. اما ما به صورت کلی 3 نوع کامیون باربری وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم:
- کامیون های باربری سبک
که می توان به وانت های باری مانند وانت نیسان، مزدا و… اشاره کرد. - کامیون های باربری نیمه سنگین
این نوع از کامیون ها شامل کامیونت ها و یا کامیون های کوچک می شود. - کامیون های باربری سنگین
این دسته از کامیان ها جزء بزرگترین کامیون های باربری به حساب آمده که به آنها تریلی هم می گویند و برای جا به جایی محموله های بسیار سنگین کاربرد دارند.
بررسی انواع کامیون ها بر اساس ظرفیت
به صورت کلی از کامیون های باربری می توان در جهت جا به جایی بار و یا محموله استفاده کرد. اما باید دقت داشته باشید که تمامی وسایل نقلیه بر حسب ظرفیت خود به انواع مختلفی تقسیم می شوند. در ادامه می پردازیم به انواع کامیون ها با ظرفیت های متفاوت:

وانت بار
از این نوع وسایل نقلیه در جهت حمل و نقل محموله های سبک استفاده می شود. این نوع از وسایل نقلیه بسیار کوچک تر از دیگر کامیون ها بوده که می توانند بسیار کاربردی باشند.
خاور
این نوع از وسایل نقلیه، جزء کامیون های نیمه سنگین به حساب آمده که معمولا با ظرفیت بین 3 تا 6 تن عرضه می شود. با استفاده از این نوع وسایل نقلیه بیشتر برای جا به جایی اسباب منزل و… استفاده می شود.
کامیون های باربری تک محور
این نوع از کامیون ها جزء کامیون های سنگین به حساب آمده و می توانند محموله هایی به وزن 10 تن را جا به جا کنند.
کامیون های باری دو محور
به این نوع از وسایل نقلیه، کامیون های زوجی هم می گویند. شما با استفاده از این وسیله نقلیه قادر خواهید بود تا 15 تن محموله را جا به جایی نمایید.
بررسی انواع کامیون های باربری

معرفی تریلر
یکی دیگر از انواع کامیون ها، تریلی ها می باشند. شما می توانید با استفاده از این نوع وسایل نقلیه تا بیش از 22 تن را به وسیله آنها جا به جایی نمایید که بیشتر در جا به جایی محموله های صنعتی کاربرد دارند.
کامیون اتاقی
این نوع از کامیون ها جزء کامیون های سبک به حساب آمده و از مهم ترین ویژگی این کامیون ها می توان به کوتاه بودن سقف آنها که حدود 1.5 متر می باشد اشاره کرد. از این نوع وسایل نقلیه عموما در جهت جا به جایی مواد غذایی استفاده می شود.
کامیون لبه دار
کامیون های لبه دار در واقع کامیون هایی هستند که دیواره ای به طول 80 سانتی متر دارند و سقف آنها باز می باشد. محموله های این نوع از کامیون ها، معمولا به وسیله لیفتراک به روی آن قرار می گیرد.
کامیون کفی
این نوع از کامیون ها بسیار مشهور بوده، به نحوی که می توان به وسیله آنها اقدام به جا به جایی وسایل نقلیه نمود.
کامیون های دارای یخچال
از کامیون های یخچالدار عموما برای محموله هایی استفاده می شود که باید حتما در دمای خنک و ثابت نگهداری شود.
کامیون باری کمپرسی
از این نوع کامیون ها بیشتر برای جا یه جایی سیمان، سنگ، مصالح ساختمانی و… استفاده می شود. این کامیون ها قابلیتی دارند که می توانند با استفاده از جک بار خود را به روی زمین خالی کنند.
جمع بندی درباره کامیون های باربری
امروزه از بهترین وسایل نقلیه که با استفاده از آن می توان محموله هایی تا وزن 22 تن را جا به جا نمود، کامیون های باربری می باشند. این کامیان ها بر اساس کارایی و همچنین ظرفیت انواع بسیار مختلفی دارند. اما به صورت کلی همانطور که گفته شد کامیون ها به 3 دسته سنگین، نیمه سنگین و سبک تقسیم می شوند که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. شما می توانید مناسب ترین این کامیون هارار بر حسب بودجه و یا کارایی که در نظر دارید خریداری کنید. و برای ساخت اتاق کامیون خود می توانید به فروشگاه معتبر شایان تراک مراجعه کنید.

سوالات متداول
- آیا می توان با استفاده از کامیون های دو محور محموله هایی بیش از 22 تن را حمل کرد؟
خیر، چرا که این کامیون ها تنها تا سقف 22 تن را می توانند جا به جا کنند و نه بی از آن. - هزینه ساخت اتاق کامیون به چه صورت است؟
هزینه اتاق های کامیون ارتباط مستقیمی با میزان مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت آنها دارد. هر چه بخواهید محموله های سنگین تری را جا به جا کنید، به کاربری باری بزرگتری نیاز خواهید داشت. - آیا برای تردد کامیون های سبک در سطح شهر به مجوز احتیاج است؟
خیر این نوع از وسایل نقلیه ی باری مجاز بوده و می توان به راحتی با استفاده از آنها در سطح شهر تردد نمود.