نکات بهداشتی که برای حمل و نقل مواد غذایی باید رعایت شوند

نکات بهداشتی برای حمل و نقل مواد غذایی
تاریخ انتشار:
نظرات: بدون دیدگاه

حمل و نقل مواد غذایی احتیاج به رعایت نکات بهداشت خاصی دارد که توسط سازمان بهداشت مشخص شده و لازم‌ الاجرا هستند.

حمل و نقل مواد غذایی مستلزم رعایت نکات خاصی است. بهتر است بدانید که مقررات، الزاماتی را تعیین می‌کند که برای به حداقل رساندن خطر در هنگام حمل‌ونقل مواد غذایی و نوشیدنی‌هایی که ایمنی آن‌ها ممکن است حین جابجایی به خطر بیفتد، باید اجرا شوند. در حقیقت بهداشت مواد غذایی می‌تواند بخاطر مواردی مثل عدم استفاده از یخچال مناسب، تا تمیز کردن ناکافی وسایل نقلیه و کانتینر به خطر بیفتد.

افرادی که در زمینه حمل‌ونقل مواد خوراکی اشتغال دارند، باید به تمام موارد مهم مربوط به حفظ سلامت مواد غذایی تا رساندن به مقصد توجه کنند. یکی از نکات مهم در این چرخه بهداشتی، استفاده از کانتینر حمل بار مخصوص و آموزش کارکنان به شمار می‌رود. البته امروزه موضوع پیشگیری از کرونا در حمل و نقل نیز مطرح می‌شود. ما در این مقاله سعی کرده‌ایم تا شما را با مهم‌ترین نکات بهداشتی حمل و نقل مواد خوراکی آشنا کنیم. تا پایان با ما همراه باشید.

نکات بهداشتی حمل و نقل مواد غذایی

نکات بهداشتی حمل و نقل مواد غذایی

مهم‌ترین نکته‌ای که در حمل و نقل مواد غذایی وجود دارد، رعایت نکات بهداشتی حمل و نقل است. این موضوع از ابتدای بارگیری مواد غذایی تا تخلیه بار باید رعایت شود. در این‌ بین، برخی از نکات از اهمیت بالایی برخوردار بوده و بیشتر به چشم می‌آیند. این موارد مهم عبارت‌اند از:

  • وسایل نقلیه و تجهیزات حمل‌ونقل: کلیه وسایل نقلیه و تجهیزات مورد استفاده در حمل و نقل مواد غذایی باید برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی طراحی و نگهداری شوند. این موضوع شامل تمیز بودن تجهیزات و همچنین توانایی حفظ دمای مناسب برای مواد غذایی می‌شود. کانتینرهایی که در کاربری شایان طراحی و تولید می‌شوند، تمام استانداردهای لازم برای حفظ سلامت مواد غذایی را دارا هستند.
  • عملیات حمل‌ونقل: برای اطمینان از ایمنی غذا در حین حمل‌ونقل باید تدابیری اتخاذ شود مانند کنترل دما، جلوگیری از آلودگی مواد غذایی خام به غذاهای آماده و محافظت از مواد غذایی در برابر سایر مواد آلوده‌کننده مثل مواد غیر غذایی یا مواد حساسیت‌زا.
  • آموزش: کارکنان شرکت حمل‌ونقل باید در زمینه اقدامات حمل‌ونقل بهداشتی آموزش ببینند و مدارکی برای اثبات آن داشته باشند.
دستورالعمل‌های بهداشتی حمل و نقل مواد غذایی

تجهیزات لازم برای رعایت بهداشت مواد غذایی

همان‌طور که گفتیم در تجهیزات و وسایل حمل و نقل مواد غذایی، مطابق قانون باید نکات بهداشتی حمل و نقل رعایت شود. این موضوع شامل الزاماتی برای طراحی کانتینر یا اتاق کامیون می‌شود که از هر نظر به ‌سلامت غذا آسیب وارد نکند. در حقیقت یک کاربری سازی برای طراحی کاربری مختص حمل‌ونقل مواد خوراکی، به‌طور خاص باید از مواد و طرحی استفاده کند که مناسب و قابل تمیز کردن باشد. برای کانتینرهای یخچال دار (اتاق یخچال) باید بگوییم که علاوه بر اهمیت حفظ دمای مواد غذایی، جریان هوا نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. خوب است بدانید که کانتینرهای یخچال دار گروه کاربری سازی شایان طوری طراحی ‌شده‌اند که کف کانتینر به‌راحتی قابل ضدعفونی شدن بوده و هوا به‌خوبی در اطراف مواد غذایی جریان پیدا می‌کند. درواقع هر یک از افرادی که در زنجیره تامین و توزیع مواد غذایی هستند، مسئول رعایت نکات بهداشتی حمل‌ونقل هستند.

دستورالعمل‌های بهداشتی حمل و نقل مواد غذایی

علاوه بر نکات ضروری‌ای که تاکنون به آن‌ها اشاره کردیم، برای حفظ سلامت غذا در حمل و نقل مواد غذایی سازمان بهداشت دستورالعمل‌هایی را در دستور کار قرار داده است. برخی از مهم‌ترین موارد و نکات بهداشتی حمل و نقل عبارت‌اند از:

  • دمای محفظه کانتینر برای حمل بار باید مدام توسط دماسنج‌های حرفه‌ای چک شود.
  • سطوحی از کاربری که با مواد غذایی در تماس هستند، باید به‌طور مداوم گندزدایی و میکروب‌کشی شود.
  • سطوحی که با مواد غذایی در تماس هستند باید ضدزنگ باشند. طراحان کاربری سازی شایان برای ساخت کانتینرهای خود به این موضوع دقت زیادی کردند.
  • کانتینر حمل مواد غذایی باید برای شستشو مناسب و امکان خروج آب اضافه جهت جلوگیری از به وجود آمدن گندآب، درنظر گرفته شود.
  • قبل از اینکه بارگیری صورت گیرد، دمای محفظه باید به دمای مورد نیاز مواد غذایی تنظیم شود.
  • یکی از مهم‌ترین مسائل مربوط به‌ سلامت مواد غذایی، جریان هوا بین بسته‌بندی‌هاست. هنگام بارگیری باید به این نکته دقت شود.
  • افرادی که در ارتباط مستقیم با حمل بار هستند نیز باید تمام نکات بهداشتی، ازجمله پوشیدن لباس مناسب، را رعایت کنند.
پیشگیری از کرونا در حمل و نقل مواد غذایی

پیشگیری از کرونا در حمل و نقل مواد غذایی

جهان امروزه درگیر ویروس به‌شدت واگیردار کرونا است. تاکنون موارد زیادی در مورد خودمراقبتی شنیده‌ایم. اما آیا به‌عنوان یک شرکت توزیع‌کننده مواد غذایی به‌سلامت و نکات بهداشتی حمل و نقل مواد غذایی در زمان کرونا دقت کرده‌اید؟ همان‌طور که برای عدم ابتلا به این بیماری راهکارهای زیادی وجود دارد، برای پیشگیری از کرونا در حمل و نقل مواد غذایی نیز راهکارهای بسیاری است. برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

  • قبل از هر بارگیری و پس از هر بار تخلیه مواد غذایی، محیط کانتینر و سردخانه باید به‌خوبی ضدعفونی و نظافت شود. فردی که محیط کانتینر را ضدعفونی می‌کند نیز باید از لباس‌های محافظ و ماسک استفاده کند.
  • ابتدایی‌ترین مرحله حمل‌ونقل، بارگیری محسوب می‌شود. در مرحله بارگیری افراد باید با لباس‌های محافظ، دستکش و ماسک به مواد غذایی نزدیک شوند. شرکت‌ها باید تمام تلاش خود را بکنند که هیچ فرد متفرقه‌ای وارد محیط نشود.
  • برای اینکه در زمان توزیع مواد غذایی کمترین تماس بین فرد و مواد غذایی وجود داشته باشد، بهتر است از سبدها و بسته‌بندی‌های کامل استفاده شود.
  • هنگام تخلیه بار نیز تا حد امکان از نزدیک شدن افراد متفرقه و بدون ماسک و دستکش به محیط سردخانه جلوگیری کنید.

سخن پایانی

حفظ سلامت مواد غذایی حین حمل‌ونقل از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر نکات بهداشتی حمل و نقل رعایت نشود، مواد غذایی بدون هیچ علامتی دچار آلودگی میکروبی شده و خطر مسمومیت برای افراد را به دنبال خواهد داشت. در این میان جنس کانتینر و استاندارد بودن یخچال کاربری از اهمیت بالایی برخوردار است. خوب است تا یک کاربری سازی مطمئن و دارای گواهینامه‌های بهداشتی را برای خرید کانتینر انتخاب کنید. حفظ بهداشت در حمل و نقل مواد غذایی از ابتدا تا انتها باید مورد بررسی قرار گیرد. در این میان تجهیزات حمل‌ونقل، عملیات حمل‌ونقل و آموزش بهداشتی کارکنان باید مورد توجه باشند. البته امروزه علاوه بر تمام این‌ها رعایت نکات بیشتری برای پیشگیری از کرونا در حمل ‌و نقل نیز جایگاه خاص خود را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید