مشکلات حمل و نقل جاده ای کدامند و چه راه‌حل‌هایی برای آنها وجود دارد؟

مشکلات حمل و نقل جاده ای
تاریخ انتشار:
نظرات: بدون دیدگاه

حل مشکلات حمل و نقل جاده ای باعث پیشرفت اقتصاد کشور خواهد شد. بهسازی ناوگان یکی از مهمترین راهکارهای حمل و نقل زمینی است.

با افزایش نیاز مردم به حمل‌ونقل، پیشرفت در این عرصه اهمیت ویژه‌ای پیدا کرد. حمل و نقل جاده ای در بین انواع روش‌های حمل‌ونقل، از جایگاه مهمی برخوردار است، چراکه ابتدا و انتهای مسیر همه روش‌ها به آن منتهی می‌شود. حمل‌ونقل جاده‌ای در رشد اقتصاد یک کشور و جهان جایگاه ویژه‌ای دارد. تمام ‌کارها و خریدهای روزانه ‌ما به حمل‌ونقل از طریق جاده‌ها وابسته هستند. اختلال در سیستم حمل‌ونقل زمینی باعث بروز مشکلات اقتصادی و حتی فرهنگی خواهد شد. مشکلات موجود در این روش حمل‌ونقل ممکن است در جوامع مختلف متفاوت باشند. در کشور ما ایران، علاوه بر مشکلات مربوط به کیفیت جاده‌ها، فرسودگی و غیراستاندارد بودن برخی از وسایل نقلیه و کانتینر حمل بار نیز وجود دارد. اما مشکلات حمل و نقل جاده ای کدامند و چه راه‌حل‌هایی برای آن‌ها وجود دارد؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال تا پایان ما را همراهی کنید.

راهکارهای حل مشکلات حمل و نقل جاده ای

مشکلات حمل و نقل جاده ای کدام‌اند؟

جاده‌ها به‌عنوان یک منبع تغذیه مهم برای سایر روش‌های حمل‌ونقل مانند راه‌آهن، کشتی و مسیر هوایی عمل می‌کنند. اختلال در سیستم حمل‌ونقل جاده‌ای به‌طور زنجیره‌وار باعث آسیب به اقتصاد یک منطقه خواهد شد. دولت‌ها باید با شناسایی مشکلات برجسته، با فراهم کردن راه‌حل‌های مناسب، به فکر حل کردن این مشکلات باشند. اما برخی از مهم‌ترین مشکلات حمل و نقل جاده ای عبارت‌اند از:

  • پایین بودن کیفیت زیرساخت جاده‌ای: متاسفانه زیرساخت اکثر راه‌ها و جاده‌های اصلی کشور قدیمی و فرسوده بوده و باعث بروز مشکلات حمل و نقل زمینی شده است. حتی در برخی از موارد عدم استفاده از مواد اولیه باکیفیت باعث شده تا جاده‌های نوساز نیز به‌سرعت تخریب شوند. این موضوع باعث تصادفات، ساییدگی چرخ‌ها و آسیب به وسایل نقلیه شده است. این موضوع به دلیل وجود تحریم‌ها و گرانی لوازم ‌یدکی خودرو باعث ناامیدی رانندگان می‌شود.
  • فرسودگی وسایل نقلیه و کانتینرهای حمل بار: متاسفانه در کشور شاهد وجود کامیون‌ها و یا کانتینرهایی هستیم که بیش از ۳۰ سال عمر دارند. این موضوع نه‌تنها کیفیت باربری را پایین می‌آورد، بلکه باعث آلودگی زیست‌محیطی نیز می‌شود. گران بودن بیش‌ازحد وسایل نقلیه و نبود تسهیلات بهسازی ناوگان باعث شده تا رانندگان از نوسازی وسیله نقلیه خود بپرهیزند.
  • پوشش ناکافی شبکه بزرگراه‌های کشور: متاسفانه در تمام شهرها، بزرگراهی که از خارج شهر بگذرد و مسیر را به شهرهای مجاور متصل کند، وجود ندارد. این موضوع باعث شده تا کامیون‌های حمل بار مجبور شوند از داخل شهر عبور کنند. این موضوع هم باعث به وجود آمدن ترافیک شهری می‌شود و هم منجر به تاخیر در ارسال کالا خواهد شد.
راهکارهای حل مشکلات حمل و نقل جاده ای

راهکارهای حل مشکلات حمل و نقل جاده ای

همان‌طور که به این موضوع اشاره کردیم، حمل‌ونقل زمینی نبض تپنده اقتصاد یک کشور محسوب می‌شود. باوجود چالش ‌های حمل و نقل جاده ای و نداشتن چشم‌اندازهای امیدبخش در آینده برای حل آن‌ها، می‌توان به‌راحتی آسیب‌های اقتصادی ناشی از آن را پیش‌بینی کرد. اما برخی از راهکارهای حمل و نقل جاده ای عبارت‌اند از:

  • توسعه ظرفیت اضافی جاده‌ها: یکی از متداول‌ترین روش‌های مقابله با ازدحام جاده‌ها در شهرهای متوسط و کوچک یا در مناطق و مراکز بزرگتر، ساخت کنارگذر برای هدایت ترافیک است. برنامه‌ریزان اواسط قرن بیستم، ساخت ظرفیت جاده‌ای اضافی به شکل بزرگراه‌های جدید یا بهبودیافته را راه‌حل قابل‌ قبول برای ازدحام در شهرهای بزرگ می‌دانستند. گسترش شبکه بزرگراه‌های کشور نه‌تنها به رفع معضل ترافیک کمک می‌کند، بلکه باعث سرعت بخشیدن حمل‌ونقل نیز خواهد شد.
  • اعطای تسهیلات بهسازی ناوگان حمل ‌و نقل: با توجه به وجود تسهیلات معقولانه برای شرکت‌ها و یا رانندگان شخصی، افراد با توجه به بالا بودن نرخ تعویض قطعات خودرو، بدون شک به فکر تعویض خودرو فرسوده خود خواهند بود. نو شدن وسایل نقلیه بر افزایش کیفیت خدمات باربری، کاهش آلودگی هوا و بالا رفتن امنیت حمل ‌و نقل تاثیر بسزایی خواهد داشت.
  • وضع قوانین برای نوسازی اتاق کامیون: بهسازی ناوگان، نوسازی کانتینر حمل بار را نیز شامل می‌شود. این موضوع تاثیر زیادی بر حفظ کیفیت کالا دارد. متاسفانه در کانتینرهای حمل بار فرسوده، بهداشت کالا حفظ نخواهد شد. امروزه بسیاری از شرکت‌های کاربری سازی مانند شرکت کاربری سازی شایان تسهیلات بسیاری خوبی برای نوسازی کانتینر ارائه می‌دهند.
  • سرمایه‌گذاری در بخش بهسازی جاده‌ها: یکی از پیشنهاد‌هایی که شاید بتواند کیفیت جاده‌ها را بالاتر ببرد، واگذاری این بخش به شرکت‌های خصوصی است. البته دولت باید نظارت بیشتری نسبت به بازسازی جاده‌ها داشته باشد.

سخن پایانی

هیچ‌ یک از انواع روش‌های جابجایی، از حمل‌ و نقل جاده‌ای بی‌نیاز نیستند. این حوزه در رشد و گسترش اقتصاد جهان از اهمیت بالایی برخوردار است. چالش‌ های حمل و نقل جاده ای باعث شده تا این سیستم در کشور دچار اختلال شود. برخی از مهم‌ترین مشکلات حمل و نقل جاده ای عبارت‌اند از: فرسودگی وسایل نقلیه، نبود بزرگراه‌های متصل‌به‌هم و ایمن نبودن زیرساخت‌های جاده‌ای. برای آسیب ندیدن اقتصاد کشور، دولت باید به‌سرعت در پی پیدا کردن راهکارهای حمل و نقل جاده ای باشد.

یکی از مهم‌ترین راهکارها، اعطای تسهیلات ارزان برای تعویض خودروها و کانتینرهای حمل بار فرسوده محسوب می‌شود. در این میان واگذاری بخشی از سیستم بهسازی جاده‌ها به شرکت‌های خصوصی در بالا بردن امنیت جاده‌ها نیز کمک زیادی می‌کند. اما گذشته از همه این موارد، در شرایط تحریم، بهترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین راهکار برای غلبه بر مشکلات این‌چنینی، بهسازی ناوگان حمل بار جاده‌ ای است که شرکت شایان به عنوان پیشرو در این زمینه، به رانندگان و ناوگان‌های حمل و نقل در سراسر کشور ارائه خدمت می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید