روش های بین المللی حمل و نقل ریلی، زمینی، هوایی و آبی

مقایسه روش های حمل و نقل
تاریخ انتشار:
نظرات: بدون دیدگاه

مقایسه روش های حمل و نقل نشان می‌دهد که هر کدام از انواع حمل و نقل دریایی، زمینی و هوایی، مزایا و معایب حمل و نقل خاص خود را دارد و برای کالاهای خاصی مناسب است.

جهان به سمتی پیش می‌رود که به گستردگی و به‌روز شدن سیستم حمل‌ و نقل ابی، زمینی و هوایی نیاز دارد. امروزه در هر کجای دنیا که باشید، می‌توانید از محصولات گوشه دیگر دنیا استفاده کنید. انواع روش‌ های حمل و نقل وجود دارند که می‌توان با توجه به نوع کالا یکی از آن‌ها را انتخاب کرد. هر کدام از این انواع حمل و نقل مزیت‌ها و البته معایب خاص خود را دارند. شرکت‌ها و یا افراد مختلف زمانی که قصد جابجایی کالای خود را دارند، حتما باید تمام موارد را در نظر بگیرند. شاید با توجه به نوع کالا، هر روشی مناسب شما نباشد. مثلا شاید حمل ‌و نقل هوایی به نظر گران بیاید اما برای کالاهای قیمتی مانند جواهرات بهترین انتخاب محسوب می‌شود. شرکت‌های کاربری سازی با تولید کانتینر حمل بار، کار جابجایی کالا را آسان کرده‌اند. ما در این مقاله به مقایسه روش های حمل و نقل پرداخته‌ایم. تا پایان با ما همراه باشید.

انواع روش های حمل و نقل

حمل‌ونقل به جابجایی کالا و یا مسافر از نقطه مبدا به مقصد اشاره دارد. در تمام نقاط دنیا شرکت‌هایی هستند که همه امکانات مربوط به حمل‌ونقل را فراهم می‌کنند. اما در سراسر جهان انواع روش های حمل و نقل وجود دارد. هر کدام از انواع حمل و نقل برای کالاهای خاصی مناسب هستند. برای جابجایی کالا قبل از اینکه یکی از انواع مختلف حمل‌ونقل را انتخاب کنید، خوب است که تمام موارد مربوط به آن را بررسی نمایید. اما انواع سیستم حمل‌ونقل عبارت‌اند از: حمل‌ونقل هوایی، ریلی، دریایی و جاده‌ای. برای اینکه مزایا و معایب هر کدام از آن‌ها را بدانید ما در ادامه به مقایسه روش های حمل و نقل خواهیم پرداخت.

حمل و نقل هوایی

حمل و نقل هوایی

حمل‌ونقل هوایی به جابجایی کالا و مسافر از طریق هواپیما و یا هر یک از سیستم‌های هوایی اشاره دارد. امروزه به دلیل سرعت ‌بالای حمل‌ونقل هوایی، این سیستم پیشرفت چشمگیری داشته است. انواع حمل‌ و نقل هوایی عبارت‌اند از: حمل مختص کالا، حمل کالا و مسافر و حمل اکسپرس. کالاهایی که با روش حمل‌ونقل هوایی جابجا می‌شوند عبارت‌اند از: موبایل و لوازم جانبی آن، لوازم الکترونیکی، جواهرات گران‌قیمت، لوازم بهداشتی و دارویی که محدودیت زمانی دارند و لوازم جانبی خودروهای سفارشی لوکس. اگر بخواهید با مقایسه روش ‌های حمل و نقل هزینه حمل‌ونقل هوایی را تخمین بزنید باید بگوییم که این روش کمی گران‌تر از بقیه محسوب می‌شود. اما خوب است بدانید که شرایط وزن، حجم و نوع بیمه هم بر هزینه‌های حمل‌ونقل شما تاثیر گذار است.

مزایا و معایب حمل و نقل هوایی

مزایا حمل و نقل هوایی
  • سرعت ‌بالا
  • امنیت بالا در قبال دزدی
  • امنیت سلامت کالا
  • صرفه‌جویی در برخی هزینه‌های جانبی حمل‌ونقل
معایب حمل و نقل هوایی
  • هزینه بسیار بالا نسبت به انواع روش های حمل و نقل
  • محدودیت حجم و وزن کالا
حمل و نقل دریایی

حمل و نقل دریایی

حمل و نقل ابی یکی از پرکاربردترین انواع روش های حمل و نقل محسوب می‌شود. اداره کشتیرانی در همه جای دنیا مسئول کنترل ورود و خروج‌ کشتی‌ها است. در حمل‌ونقل دریایی معمولا کالاهایی که حجم بسیار بالایی را اشغال می‌کنند جابجا می‌شوند. امروزه دیگر کالاها با کانتینر مخصوص خود روی کشتی بارگیری می‌شوند. در صنعت کاربری سازی برای هر کالا نوعی کانتینر مخصوص طراحی می‌شود. این نوع حمل‌ونقل انواع مختلف دارد که عبارت‌اند از: حمل‌ونقل مستقیم، کراس استافینگ، ترانشیپ، چارترینگ و گروپاژ. هر کدام از این انواع حمل ‌و نقل دریایی در جای خاص خود مورداستفاده قرار می‌گیرد. جالب است بدانید که هزینه این نوع حمل‌ونقل در اکثر جاها ثابت است و ارزان‌تر از بقیه روش‌ها به شمار می‌رود. قوانین آن نیز در جهان تقریبا یکسان است.

مزایا و معایب حمل و نقل ابی

مزایا حمل و نقل ابی
  • هزینه بسیار کم‌تر نسبت به روش‌های دیگر
  • امنیت سلامت کالا در کانتینر
  • حمل کالا با حجم و وزن بالا
  • نرخ ثابت شرکت‌های حمل‌ونقل جهانی
معایب حمل و نقل ابی
  • سرعت کم تحویل کالا تا مقصد
  • احتمال وجود دزدی دریایی
حمل و نقل ریلی

حمل و نقل ریلی

حمل‌ونقل ریلی به‌اصطلاح به‌نوعی از جابجایی مسافر و یا کالاها اشاره دارد که توسط قطار روی مسیر ریلی انجام می‌شود. این عملیات معمولا توسط یک شرکت حمل‌ونقل ریلی دولتی یا خصوصی انجام می‌پذیرد. جالب است بدانید که حمل‌ونقل ریلی معروف به سیستم سبز است، چرا که نسبت به انواع روش های حمل و نقل دیگر کمتر محیط‌ زیست را آلوده می‌کند. انواع روش‌های حمل‌ونقل ریلی عبارت‌اند از: حمل‌ونقل بار و حمل‌ونقل مسافر. واگن‌های قطارهایی که مختص حمل بار هستند با توجه به نوع کالا متفاوت‌اند. به همین صورت واگن‌های حمل مسافر نیز انواع مختلف دارند که با تعداد ستاره کیفیت آن‌ها مشخص می‌شود. امروزه با وجود سیستم متصل ریلی در بین کشورهای مجاور، حمل‌ونقل بین‌المللی ریلی رونق بسیاری گرفته است. در سال‌های اخیر به‌منظور توسعه ناوگان حمل‌ونقل ریلی بخشی از سیستم راه‌آهن به شرکت‌های خصوصی واگذار شد. در ادامه با محدودیت های حمل و نقل ریلی و مزایا و معایب آن آشنا می شویم.

مزایا و معایب حمل و نقل ریلی

مزایا حمل و نقل ریلی
  • قیمت پایین حمل‌ونقل نسبت به انواع دیگر
  • توانایی جابجایی کالا با حجم و وزن بالا
  • تحت تاثیر نبودن در برابر تغییرات آب و هوایی
  • سرعت بالای تحویل کالا به دلیل تاثیر نبردن از ترافیک شهری
  • کاهش آلودگی زیست‌محیطی
معایب حمل و نقل ریلی
  • در دسترس نبودن سیستم ریلی در همه کشورها
  • تنوع وسایل نقلیه برای جابجایی کالاهای مختلف
حمل و نقل جاده ای

حمل و نقل جاده ای

حمل‌ونقل جاده‌ای یکی از در دسترس‌ترین انواع روش های حمل و نقل محسوب می‌شود. تقریبا هر فردی یک‌بار تجربه استفاده از حمل‌ونقل جاده‌ای را دارد. حمل‌ونقل جاده‌ای با انواع مختلف ماشین‌آلات مانند کامیون، تریلر، وانت یا نیسان انجام می‌شود. پایانه‌های مربوط به حمل‌ونقل جاده‌ای در همه جای کشور قرار دارند. این نوع سیستم حمل‌ونقل برای حمل و جابجایی کالا در مسافت‌های کوتاه مناسب است. برای حمل‌ونقل از طریق جاده نیز انواع کانتینرهای مختلف و اتاق کامیون طراحی و تولید می‌شود. این نوع سیستم حمل‌ونقل روزانه هزاران بار در داخل شهر و یا بین شهرهای یک کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش تنها روشی است که کالا را از درب منزل تحویل گرفته و به نقطه انتهایی مقصد می‌رساند.

مزایا و معایب حمل و نقل زمینی

مزایا حمل و نقل زمینی
  • سرویس‌دهی به درب منزل یا انبار
  • مناسب برای مسافت‌های کوتاه
  • صرفه‌جویی در هزینه‌های بسته‌بندی
  • متصل به سایر سیستم‌های حمل‌ونقل
معایب حمل و نقل جاده ای
  • تحت تاثیر شرایط جوی هوا
  • تحت تاثیر ترافیک‌های شهری
  • ایمنی کمتر در برابر تصادفات
  • پرهزینه بودن برای مسافت‌های طولانی

مراحل حمل و نقل کالا بین المللی و داخلی

در حمل و نقل کالاها از مسئول باربری تا گیرنده کالا ۵ مرحله فیزیکی و ۲ مرحله سندسازی وجود دارد که حتما باید همه برای هر نوع حمل و نقل دریایی، زمینی، ریلی و هوایی انجام گیرند. این مراحل عبارتند از: ۱. هزینه‌های حمل و نقل ۲. ترخیص کالاهای صادراتی در گمرک ۳. بار زدن ۴. هزینه‌ حمل دریایی یا ریلی یا هوایی یا زمینی ۵. ترخیص محموله‌های وارداتی در گمرک ۶. تحویل گرفتن محموله ۷. هزینه‌ حمل واردات

سخن پایانی

برای جابجایی کالاها در سراسر جهان انواع روش ‌های حمل و نقل وجود دارند. حمل‌ونقل هوایی، دریایی، ریلی و جاده‌ای انواع حمل و نقل مورد استفاده در جهان امروز محسوب می‌شوند. صنعت کاربری سازی امروزه انواع مختلف کانتینر و اتاق کامیون را طراحی و تولید می‌کند که در تمام انواع مختلف حمل‌ونقل مورداستفاده قرار می‌گیرند. با مقایسه روش های حمل و نقل می‌فهمیم که هر کدام از این روش‌ها برای شرایط و کالای خاص می‌توانند مفید باشند. خوب است قبل از اینکه یکی از این روش‌ها را انتخاب کنیم مزایا و معایب و محدودیت های حمل و نقل ریلی، زمینی، هوایی و آبی هر یک را بررسی نماییم. البته بررسی هزینه‌های حمل‌ونقل و دقت در زمان موردنظرتان برای تحویل کالا نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

دیدگاهتان را بنویسید